The Big J Yoga Class

De mannen doen de ‘Vliegende Mummie’

In hip & healthy Amsterdam is weer een nieuwe yogaclub gesignaleerd, en wel een hele bijzondere, hoewel de vier heren waaruit de club bestaat dit tegenspreken.
“We zijn echt niet zo bijzonder, misschien enkel omdat we erg klein zijn. Qua club en onze fysieke gestalte,” merkt Big Jim op, de initiator van de yogaclub. Het is zaterdagochtend en hij is als eerste van het groepje aanwezig, dat bestaat uit Big Jim, Big Jeff, Big Joe en Big Jack. Is ‘Big’ een soort eretitel?
“Welnee, je kunt ons eerder een soort noemen. Dan ben je geen discriminateur, ik bedoel dat je ons zou kunnen categoriseren,” legt Big Jim uit. “Laten we wel wezen, de hokjesgeest blijft een menselijk trekje. De mens wil weten wie hij voor zich heeft, al vanuit de oertijd moest hij bepalen of het schepsel voor hem veilig of gevaarlijk was. Als je je vergiste, was je in het minst erge geval vijf kilo aan zweet verloren tijdens het rennen voor je leven danwel je hand kwijt omdat het schepsel toch niet aaibaar bleek en zomaar hap-slik-weg je hand liet verdwijnen. Best een shocker, natuurlijk, als dat gebeurde.”
Op de opmerking dat hij een beetje afdwaalt, reageert hij met een schuine grijns dat hij dat wel vaker hoort. “Ik hou nogal van zijstraatjes in die zin. Maar om terug te komen op je vraag: we zijn dus inderdaad de Big-vrienden. Het is zo enorm toevallig dat we allemaal namen hebben die met een ‘J’ beginnen, daarom vonden we het ook toepasselijk om onze yogaclub ‘Big J’ te noemen.”

De billen in de lucht voor de ‘Downing Dog’

De yogaclub bestaat sinds anderhalf jaar, per ongeluk ontstaan omdat de heren zich verveelden en iemand grapte om dan maar een potje yoga te gaan doen. Ze schakelden de buurvrouw in die wat wist van yogapositie’s, ze bekeken youtube-filmpjes, kochten wat matjes en binnen een mum van tijd deden ze elke zaterdagochtend aan yoga.

De ‘Golvende Zeehond’

 

“Geen enge bikram-yoga, hoor” stelt Big Jim gerust. “Die verschrikkelijke zweetpartijen staan ons niet aan, en ook niet dat je de ruimte niet uit mag gaan. Wat een onzin. Als een van ons wil pissen, dan gaat-ie gewoon even. Boeit ons niet.”
De heren doen de klassieke yoga en na een trits posities doen ze nog de kringdoop, die ze zelf erbij hebben bedacht. “Het is goed voor de verbinding tussen ons, we houden elkaars handen ook daarom vast. Big Jeff had er eerst wat moeite mee, vond het te wijvig en te klef maar we hebben hem toch weten over te halen. Inmiddels steekt hij als eerste zijn hand uit.”
Na afloop voelen de heren zich steeds totaal opgekikkerd en in een goeie hum.
“Kijk, je maakt je geest leeg. Het is een soort meditatieve staat die je aangaat met je lichaam. Een samenspel tussen lichaam en geest, als het ware.”

De ‘Blaffende Dolfijn’

Je kunt je wel aanmelden bij de heren, maar ze prefereren wel dat nieuwe deelnemers dezelfde fysieke grootte hebben, omdat het positioneren anders lastig wordt en de Big J’s zich ook niet meer zo ‘big’ voelen. Als buitenstaander vraag je je af waarom ze ‘big’ worden genoemd, terwijl ze niet groter zijn dan zo’n 25 centimeter en ook nog eens kleiner zijn dan Barbie en Ken. Ze hebben daar weleens moeite mee, geven ze toe.
Big Jack komt erbij staan en licht even wat meer toe: “We hebben allemaal weleens gezoend met een barbie, maar ze gaan vaak toch een beetje giechelen omdat ze het gek vinden dat we kleiner zijn. Heel irritant, eigenlijk. Maar ja, ze blijven bloedmooi en een Big J moet toch wat, hè?!”
“Ach, alle vrouwen zijn eigenlijk wel bloedirritant,” zegt Big Jeff dan ineens, die om de hoek is komen aanzwaaien. “Ben blij dat er geen wijven in ons clubje zitten, lijkt me helemaal niks.”
Het blijkt later dat Big Jeff in het algemeen nogal moeite heeft met vrouwen en de heren proberen hem onvermoeibaar duidelijk te maken dat hijzelf ook een grote factor is waardoor vrouwen vervelend tegen hem doen.

De kringdoop, een zeer gewaardeerd onderdeel van de Big J yoga class

Het is nu wachten op nummer vier, Big Joe, dan kunnen ze met hun yoga class beginnen. De fotograaf maakt alvast wat profielfoto’s* waarbij de heren ook nog graag in hun favoriete, verleidelijk gevonden pose worden vastgelegd. “Voor de dames,” knipoogt Big Jim. Dan komt eindelijk Big Jeff binnen. “Heren!” galmt hij met een zware stem door de ruimte, loopt met een geruisloze sluippas naar hen toe en neemt zijn positie in.
De heren zijn compleet, de yoga class gaat beginnen.

De heren – op dit moment allemaal single – stellen zich nog even voor, mochten er dames geïnteresseerd zijn dan kunnen ze mailen naar bigj@lilla.nl 

Big Jim (35), de initiator van de yogaclub. ‘Ik ben heel relaxed, soms iets te gemakzuchtig. Dol op spotlights, goede wijn en strandwandelingen met een spannende vrouw. Just love ouwe rock – the Kinks enzo, maar ook moderne en oude swingnummers, dan kun je me op de dansvloer vinden. Ik overdrijf soms een beetje met dingen, eigenlijk wel met alles. Soms is dat best charmant, vind ik zelf maar snap dat anderen daar wel eens moe van kunnen worden. Anderen vinden mij trouwens ook erg ijdel, maar ik heb erg mooi haar – daar kan ik ook niets aan doen, en dat moet goed zitten, net als mijn kleren. Piekfijn en van hoge kwaliteit! Zo’n yogaclub is just right up my alley, hoewel ik ook zin heb in een dansclub – denk aan jazzballet, maar ik denk dat de heren daar niet echt graag in mee zouden willen gaan. Soms vind ik dat ik een beetje op John Travolta lijk, die kon ook zo goed dansen! En ik hou dan van vrouwen, het zijn fascinerende wezens, ondoorgrondelijk en onweerstaanbaar.

Big Joe (41), yoga member: ‘Ik doe al jaren aan meditatie, yoga was eigenlijk een logische zijstraat. Als ik mediteer kan ik uitstekend mijn hoofd leegmaken – ik visualiseer dan dat ik een adelaar ben die over grote vlaktes heen scheert met zijn prachtige, grote vleugels. Over oceanen, bergen, woestijnen. Dan ben ik echt even helemaal weg, uitgetuned zegmaar. Op het moment heb ik geen vriendin, wel jammer. Ik ben erg van het verwennen, zeker als ik verliefd ben. Zo’n vrouw komt dan niet zo gauw meer weg, omdat ik haar overstelp met massages, onstuimige en uitgebreide vrijpartijen, cadeau’s en goede gesprekken bij het haardvuur. Ik hak overigens voor het haardvuur zelf het hout in blokken. Jawel, ik ben zeer goed in het hanteren van gereedschap. Verder vind ik jazz erg fijn om naar te luisteren en staar ik graag diepzinnig voor me uit.

Big Jeff (41): ‘Zo gek dat ik yoga leuk blijk te vinden, ben er eigenlijk helemaal geen type voor, vind ik. De mannen hebben me echt mee moeten trekken en ik ben helemaal om. En ik heb echt geen moeite met vrouwen an sich, een lekker wijf is altijd welkom in mijn bed. Ze moeten gewoon niet zoveel zeuren. Als ze gewoon niks zeggen, zijn ze best te doen. Wel vind ik vaak dat vrouwen zich qua mode er makkelijk van af maken, waar zijn die lekkere sexy stilettohakkken en fijne korte rokjes gebleven? En vrouwen, rode lipstick: niet doen! Het is sowieso irritant om lipstick te proeven als je dan gaat zoenen maar ik moet altijd denken aan een vogelverschrikker als ik het opgesmeerd zie bij een of ander wijf. Verder kijk ik graag naar allerlei soorten sport en haal ik graag allerlei apparaten uit elkaar die ik niet meer in elkaar kan zetten. Maar dan koop ik gewoon iets nieuws, boeit me niet.

Big Jack (38): ‘Ik denk dat ik van de heren het meest rustig ben. Het minst macho, zegmaar. Ik vind het vooral belangrijk wat een vrouw zelf wilt, wil niet zomaar mijn zin doordrukken. Ik hou van goede gesprekken, elkaar plagen en voor haar koken. Met veel van mijn exen heb ik nog een heel goed contact. Soms groei je uit elkaar, dat betekent echter niet dat een einde een drama moet zijn, en het einde van alles. Ik ben ook bij hen op kraamvisites geweest en mijn cadeautjes, die ik met zorg uitkies, worden altijd zeer enthousiast ontvangen. Bij een vrouw let ik vooral op haar ogen, op haar uitstraling. Er zijn weinig vrouwen die ik echt niet aantrekkelijk vind, zelfs vrouwen boven de zestig kunnen mij nog bekoren. Verder hou ik van literatuur, fotografie en bezig zijn met houtsnijwerk in meubels.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Diversch en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s