What’s wrong with you?

Och och och.. dat hoor ik af en toe nog in mijn hoofd galmen. Niet dat ik denk dat er iets mis met mij is, welnee. Ik herinner me dan iemand van nog niet eens zo heel lang geleden, die er geen probleem in zag om mensen een flinke veeg uit de pan te geven, omdat er iets mis ging volgens deze persoon. Dit was dan altijd een schuldkwestie en lag bijna altijd bij de ander. Hij tegen de rest van de wereld. Ook de frase ‘three strikes and you‘re out!’ heeft me erg verbaasd. Deze manier van communiceren was ik als mens van nuance en redelijkheid, bovendien opgegroeid in het nuchtere Nederland, bepaald niet gewend. Dat dit persoon na een jaar tot mijn verleden behoorde, stemde me dan ook vol genoegen. Dat ik af en toe toch nog aan hem denk, komt door een ander geval die moeite heeft met het onderdrukken van impulsen en meningen en heeft bij geval van een afwijkende mening dan de zijne, gelijk wat hatelijke woorden klaar – want dan ben je tegen hem, ‘you’re a liar and a fake!’ Inderdaad: we hebben het hier natuurlijk over Trump.
Soms hoor ik de eerste weer ‘she’s just greedy, man!’ roepen, vol zelfmedelijden en een slachtofferig beschuldigende wijsvinger. Tja, ze lijken gewoon erg op elkaar. Beide alfa-mannetjes. Gorillabaasjes. De eerste is eigenlijk een Trump in het klein. Daarmee bedoel ik dat zijn territorium wat kleiner is, en tevens zijn geldbuidel. De ego’s gaan denk ik mooi gelijk op.

Om niet al teveel last te hebben van deze mannen (hoewel Trump bijna een soort soap-effect op mij heeft, elke dag even kijken wat er dan nu weer voor wanstaltigs is gezegd of gedaan, wie er nu weer is ontslagen of aangenomen, etc. etc.) roep ik voor de grap te pas en te onpas, waar het toepasbaar is: ‘it’s huuuuge!’  Ik wil Trump vooral als een karikatuur blijven zien, want anders maak ik me teveel zorgen over wat hij allemaal aan kan richten.

Het vingertje van Trump

Niet enkel in de VS, ook hierbuiten. Gelukkig kan die eerste niet zoveel kanten op als de Amerikaanse president. In het meest ongelukkige geval krijgt hij dit nog eens te lezen en is dan – natuurlijk – hevig verontwaardigd over de ‘leugens’. Hij zal me vast willen sewen, danwel schuimbekkend willen oreren tegen zijn gehele clientèle dat ik een greedy bitch ben, hij het altijd al heeft geweten, hangt totaal buiten proportie getrokken verhalen op en valt hiermee geheel in zijn slachtofferrol. Him against the world.
Nou, dan zeg ik hierbij maar even dat dit alles totaal fictief is, en overeenkomsten van personen totaal toevallig zijn en niet gebaseerd op werkelijkheid.
Fake, zegmaar.

 

Dit bericht werd geplaatst in Raaskallen op niveau en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s