Zo.

6 januari 2014

Al mijn (al reeds geschreven en elders gepubliceerde) blogs geplaatst, een enkeling niet helemaal op zijn chronologische plaats maar dat vind ik overkomelijk. Dan volgt natuurlijk het oppimpen (nee, ik schrijf het niet met een u, liever met een o) om het zo een fijne look&feel te geven. Oe-jikes, Marlies! Look&feel? We laten gelijk per ongelux een Bouvrieburpje…
Ja, sorry, sorry. Soms dan krijgt het hypejargon mij toch ineens even in de klauwen en roep ik kreten die ook in de vrouwenbladen staan, van dit kaliber:
‘De nieuwste fashion voor de shopaholics! De todo-list voor je lover! Tien mooiste (en goedkoopste) boyfriend jeans! De do’s & don’ts van deze winter! Ilse de Lange gaat voor feelgood movies! Fijne tips voor citytrips: Maastricht’.
Laten we dit eens even in normaal Nederlands zetten: ‘De nieuwste mode voor de winkelverslaafde! Het kluslijstje voor je geliefde! Tien mooiste (en goedkoopste) lullig model spijkerbroeken die wel leuk staan bij je vriend maar (echt!) niet bij jou, maar jij moet zonodig weer een verknipte trend volgen! (Welke vrouwenlichaamhater heeft dat in godsnaam bedacht?) De dingen die je deze winter wel en niet moet doen! Ilse de Lange gaat voor films die je goed doen voelen! Fijne tips voor stedenreisjes: Maastricht.’
Tsja, winkelverslaafde heeft wel een minder vrolijke lading dan shopaholic. Shop-till-you-drop: ook zo eentje. Winkelen tot je er bij neervalt. Dat klinkt ook tamelijk compulsief en ongezond.

Hm.

Goed dan! Corrigeer: Ik wil de kippenfabriek nog wat aankleden en mooier maken. Maar dat komt nog wel..

Dit bericht werd geplaatst in Raaskallen op niveau en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s