Vanuit het luchtledige zuchten

23 mei 2013

Er op los zuchten, kent u die uitdrukking? Het is een vermoeiende bezigheid. Niets wat je meer uitput dat telkens maar zuchten. De keuken opruimen. Eerst weer die zucht.
Naar je nieuwe emails kijken. Weer zo’n zucht. De katten die hoopvol miauwend naar je opkijken in de hoop dat je hun volle bak brokjes bijvult, de ‘budget-brokjes’ moedwillig negerend, want die eten ze niet zo graag, hoewel ze wel zijn gemengd met brokjes met hoog smulgehalte. Zucht. Eindelijk eens radio luisteren en gek worden van de reclames en ander vocaal geschreeuw. De pufzucht.
Het moet afgelopen zijn met het gezucht. Hoe we dat doen, afgezien van het zuchten an sich gewoon laten? De oorzaken weghalen, voor zover dat mogelijk is. Bij deze zet ik gewoon de radio weer uit. Weg Sky Radio. Hallo fijne cd met de warme stem van Andrea Bocelli. Goed voor bij de pasta maar ook als je in een romantische bui bent of zoiets wilt creëren met aangenaam gezelschap van uw favoriete sekse. Als je enigszins in vervoering wilt raken – even daargelaten of Bocelli dit ook werkelijk in je losmaakt – danwel met (potentieel) geliefde, danwel alleen, wellicht dromend over zo een. Met zo’n lading is er op los zuchten juist weer heerlijk. Enigszins zoet kwellend en anderszijds vult het de onderbuik. Kortom: de verlangende zucht.

Naast het vermoeide zuchten (gewoon de kattebeesten negeren en opletten dat je er niet over struikelt en bijna op je kin stuitert) is er ook het geërgerde zuchten wat heel lekker kan zijn. Dit gaat meestal gepaard met een verontwaardigde grom. Hoe erger de ergernis, hoe luider de gromzucht. De gromzucht is in het geheel niet aardig, niet sociaal, maar kan zo ontzettend bevredigend zijn als je het los laat. Wellicht is het ook beter om zulke zuchten te slaken, nouja, grommen, als je alleen bent. Als de computer kuren heeft, bijvoorbeeld. In het begin ben je nog geduldig opnieuw aan het proberen of zoeken. En nog eens. En nog eens. En nog eens, en je voelt het bommetje ineens groeien. Het lukt niet. Je houdt je in. Nu dan.. en dan volgt dus de gromzucht. Slaak je zo een temidden van anderen, dan krijg je ontzette blikken toegeworpen – nou zeg! Dan rest je niets anders een verontschuldiging te mompelen met een uitgestreken hoofd, hoewel je eigenlijk het liefst wil roepen dat ze zich met hun eigen zaken moeten bemoeien of je lunch-yoghurtje over hun gezicht wil smeren omdat ze je frustratie niet erkennen.

Rest nog de ontspanningszucht. Meestal op luchtledige momenten, ergens waar je niks kan doen. Liggend in het gras, ergens, in een weide. Langs het water. Op een terrasje. Op een strandstoel. Op je balkon. Meestal met zonovergoten weer. Of tijdens een -niet-pijnlijke!- massage of een warm bad. Het is een lange zucht wat over gaat in een genietend ‘mmmm’. Je kunt iets zeggen, als je in gezelschap bent. Of een genietende zucht slaken. Tekst lijkt overbodig. Alles is goed. Je hoofd staat eindelijk eens stil. En je zucht. En voor het minder slaken van vermoeiende zuchten kan men wellicht vaker een dutje doen, personeel/butlers inhuren, meer eiwit eten middels vis, noten of eiwitpoeder (het spul dat mannen gebruiken die een wasbordje ambiëren) of gewoon structureel veelvuldig een potje sporten.
Uiteraard zijn er belangrijker zaken dan het opschorten of beëindigen van overmatige zuchtpartijen, waar ik nu weer mee bezig ga.

Wil ik nog als laatste toevoegen dat ik overigens niemand veroordeel die het eiwitpoeder gebruikt en misschien het wasbord niet ziet als de ultieme mannelijke schoonheid maar gewoon wat lekkerder in zijn vel wil zitten. En degenen die inderdaad een wasbordje willen wens ik succes. Ik zou zelf ook graag een ultraplatte buik willen hebben, met appelbilletjes, ik snap de drang wel. En bijvoorbeeld enigszins opspannende mannelijke armspieren tijdens een krachtklus vind ik zeker een aangenaam gezicht. Als de spierpartijen niet al te opgeblazen zijn, kan ik ook een nog niet hier in zijn soort vermelde zucht slaken. Ook van de genietende soort maar dan net iets anders. De smulzucht. En die is ook best leuk..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Raaskallen op niveau en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s