Ik ontken alles – een Moszkowicz-momentje

23 april 2014

Natuurlijk is hij het er niet mee eens. Hij heeft toch zo zijn best gedaan de laatste tijd, verdraaid. Zich een slag in de rondte gedraaid, elk lullig stukje huiswerk van de cursus netjes gedaan en ingeleverd, een TOP-cursist was hij. Maar ja, hij heeft ook immer op TOP-niveau gewerkt, zijn leven geleid. Hij houdt van TOP-dingen, in every way.
En nu vindt die benepen rechter het niet genoeg. Het is duidelijk dat de rechter gewoon de pik op hem heeft, evident, evident. Voor de administratie heeft hij iemand aan het werk gezet, want zo’n rotklus gaat hij natuurlijk echt niet zelf doen. Daar gaat hij zijn handen niet aan vuil maken, met een manicure van honderd euro die hij afgelopen week heeft laten doen.
Een TOP-banksaldo heeft hij gelukkig nog wel, dus deze meneer gaat lekker afreizen naar een zonnig oord om ‘bij te komen’. Dat wordt helemaal TOPpie.
Natuurlijk gaat hij niet alleen, een ‘certain someone’ gaat mee, waarbij hij in haar armen zoveel troost zal krijgen als hij wil. En dat is zeker geen onzalig vooruitzicht. En goed, hij heeft er natuurlijk een zooitje van gemaakt, soit. Niet helemaal gek dat het vonnis toch een beetje tegenvalt. Maar hij zal nog een flinke veeg uit de pan doen, hij zal ze krijgen, allemaal! In every way! Hij gaat snoeihard uithalen met zijn nieuwe boek en dan zal iedereen wel een beetje meer dimmen. Maar eerst bijkomen van het door onbekwame rechters uitgebrachte ondoordachte en belachelijke vonnis. Hij klikt zijn eerste koffer dicht, waarin inmiddels ondergoed van Hugo Boss, sokken van de Bonnetterie, zijn ‘Zeeman’ zegmaar, en diverse toiletspullen zijn ondergebracht, uiteraard keurig opgevouwen en geordend. Hij klikt de tweede koffer open. Werpt een blik in de kast. Natuurlijk gaat zijn zomerse pak mee. En zijn club-pak, waarmee hij danige vrouw van haar stuk heeft weten te brengen en in zijn kamers heeft kunnen lokken. Ook al heeft hij fijn gezelschap, hij kan vrouwelijke aandacht heel goed waarderen, vindt het ernstig wenselijk om geïnteresseerde vrouwenblikken over zich heen te laten glijden. Het is en blijft een genot om zo’n objet de désire te zijn. Hij kijkt even uit het raam. Sommige mensen denken werkelijk dat ze zonder de geneugten des levens kunnen leven, dat het beter zou zijn voor de ziel, evenwichtiger, blabla. Geklets. Hedonisme is de TOP van zijn bestaan. Liefde gaat vaak voorbij, met alle pijn erbij is het geen pretpakket. Gastronomische hoogtepunten, drank van niveau (dus geen ranzig biertje maar een exquise wijn van drie cijfertjes, of een champagne), ongebreidelde sex op ongepaste plaatsen, snelle bootjes klievend door een zonfonkelende zee, mooie auto’s met veel allure, dat blijft altijd. Alles waar luxe, kwaliteit en genieten aan kleeft, dáár leeft hij voor. Oja, zijn zwembroek! Ernstig wenselijk, ernstig, ernstig! En een badhanddoek! Maar die heeft hij niet! Er rest hem niets anders dan Pia, de stagiair van kantoor, te bellen zodat ze hem kan helpen en hij er verzekerd van is dat alle benodigdheden voor een aangename vakantie worden ingepakt. Uiteraard zal hij voor het juist ordentlijk inpakken van de spullen haar nog duidelijke instructies geven – shirts altijd links, overhemd immer rechts en landscape, broek dubbel over gehele lengte van koffer en jasjes in de topshelter. Wellicht kan ze nog in het laatste uurtje een fijn lingeriesetje aanschaffen voor zijn gezelschap, zodat hij zijn tranen kan plengen in sexy satijn om vervolgens na gepaste stilte zachtjes over te gaan tot het consumeren der liefde. Ja, zo zal het zijn. Dulci iubilo in extenso!

(https://www.facebook.com/notes/marlies-woltjer/ik-ontken-alles/372984626151866) Een fictief interview bij Pauw en Witteman, inclusief een upshow van Moszkowicz.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Enigszins verhalend en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s