Facetwitteren en Link-liken – knip knap knee

8 april 2013

Goed. Het is zover. Ik ga nu serineus aan den schlag met Die Soziale Media. Echt, nu echt. Natuurlijk zit ik al jáááren op LinkedIn, blog ik met ‘onregelmatige regelmaat’ (of was het nou regelmatige onregelmaat, lieve schoonzus?) al reeds een tijdje hier en zit zelfs al op Facebook, alhoewel ik alleen nog maar gelinkt ben aan mijn lieve familie. Zo hoort dat natuurlijk niet, als je de wereld (nouja, Nederland dan) wil veroveren. Je moet flink sloeren met je capaciteiten cq. je kernwaarden. Your ‘Unique Selling Points’.
Ik heb alleen een beetje moeite met sloeren, het ligt niet echt in mijn aard (en ze trommelde zichzelf even van trots op haar ribbenkast. Want zij was toch enigszins selectief in haar social surroundings; het ging haar niet om het aantal likies/ facebookgroupies/ hyvesbuddies. Ze had hierin een wellicht inmiddels ietwat ouderwets aandoende terughoudendheid, misschien haar half-Groningse achtergrond?).

Gelukkig kun je social sloeren op verschillende niveau’s, en laat het nou best meevallen. Je hoeft helemaal niet persé al je familie en vrienden te laten zien aan de hele wereld. Ook niet welke kleur onderbroek je vandaag aan hebt, ook niet hoe bruisend of niet-bruisend je liefdesleven is, wie je een trut of een zeikerd vindt, of je van ananas houdt of van een lijntje coke, enz. Tenzij je dat wilt, natuurlijk. Maar viel dat dus even mee. Het is vooral de bedoeling dat je je mening geeft over andere dingen, die om je heen gebeuren. En daar interessant over doorneuzelen en zo competent(er) overkomen waardoor je aan ‘liking’ stijgt en de pageviews zich opbouwen. Zoiets, heb ik begrepen. Uiteraard komen niet alle effecten, doelstellingen etc aan bod in dit blog want dat is übersaai. Dat zou wel slim zijn als dat mijn professie zou zijn. Maar dat is niet zo, dus dat doen we niet, ik heb nog meer te doen. Nog een blog op mijn nieuwe exto-site plaatsen, bijvoorbeeld! Mijn schilderijen zijn namelijk sinds kort te koop op www.marlieswoltjer.exto.nl!
In alle kleuren en maten en alleen maar organisch-abstract. Mijn zoontje zei laatst nogal verbaasd toen ik eens de banaan natekende, die voor me op tafel lag: “Mamma, je kunt écht tekenen!” – omdat ik de laatste jaren alleen maar vreemde abstracte, surrealistische beelden aan het tekenen danwel schilderen ben.
Maar! Exto link ik dan naar Facebook en die link ik weer terug en dit blog hoort daar dan ook bij; en van dit blog naar het exto-blog enz enz enz. Nouja, goed, dus we gaan social sloeren, maar dan wel op mijn eigen, (d)warse manier natuurlijk. Dan zal ik de wereld eens laten zien hoe slim ik ben! Broeva Haro! (Hik).

Dit bericht werd geplaatst in Raaskallen op niveau. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s