Altijd van je af solliciteren…

7 december 2012

Van je af solliciteren, kent u die uitdrukking? Ik moest er vandaag weer aan denken, omdat er weer een afwijzing in mijn inbox floepte, uiteraard omdat mijn profiel, in tegenstelling tot andere kandidaten, niet naadloos aansloot bij het profiel van de vacature.
Tsja, ik doe mijn best natuurlijk, maar mijn CV-geschiedenis kan ik niet veranderen. Nu ben ik wel creatief aangelegd en zou ook best mijn CV wat kunnen ‘opleuken’ zegmaar. Welja, gooi er wat extra vaardigheden in, verzin een hele nieuwe werkgever waar je ineens een waanzinnig project mocht doen, dat -kijk eens aan!- helemaal aansluit bij het gewenste profiel. Nouja, wat een heerlijk toeval!
U begrijpt het al: het is hopeloos. Nu houden we de moed er wel in, helemaal nu de kerstsfeer ons hart verwarmt en het gemoed ‘in balans’ is. Maar het lijkt wel een hysterische H&M sale.. Hoog opgeleid? Dan haalt u toch niet uw neus op voor een poetsdoekje of pennen in een doosje stoppen? Vindt u dat niet fijn dan, even de hersenpartij tot rust laten komen? En tsja, gezien het feit dat ik zo ‘dom’ ben geweest om mijn droom te volgen en vormgever/kunstenaar te worden en geen ‘praktisch’ beroep heb geleerd, “doen die HBO-hersens van u er helemaal niet toe, mevrouw Woltjer.”
Uiteraard denk ik nu: had ik maar iets praktisch geleerd. Ik heb weliswaar secretariële ervaring van zo’n tien jaar onder mijn kont maar ja, geen papiertje dus dan pakken we een jong meisje die dat wel heeft en zodoende – daar hebben we hem weer – naadloos aansluit bij onze wensen. Bovendien krijgen wij het gevoel, mevrouw Woltjer, dat u eigenlijk tegen uw zin in zit te solliciteren. U bent vast liever vormgever. Zulke mensen nemen wij liever niet in dienst. Ook al zal het dan wel nodig zijn voor u, anders deed u dit zichzelf niet aan natuurlijk. Het feit dat ik als zelfstandig ondernemer mijn eigen secretaresse ben, gaat volledig aan de meeste potentiële werkgevers voorbij. Eigenlijk kan ik meer dan een standaard secretaresse, schrijven, website updating, grafisch vormgeven, niet bang om zelfstandig dingen aan te pakken. Dus als office manager kan ik ook prima uit de voeten, dat begrijpt u wel.

Goed, het poetsdoekje, gecombineerd met zorg (aandacht) voor Den Mensch, lijkt mij best zinvol, ook al gaan mijn hersenen daar niet van gloeien. Blijkt dat daar ook al een hysterische sale aan de gang is… Aangezien de heer Samsom ons, in ieder geval over een jaar, allemaal (80%) aan het werk ziet, vind ik dat hij ons gewoon een baan moet aanreiken, dan wel creëren. Heb nog wel op de beste man gestemd, en niet alleen omdat hij leuk in het pak zit. Maar wie weet creëer ik inderdaad wel mijn eigen baan. Somehow, someway, in a galaxy, far far away… We houden vol. Demori!

Dit bericht werd geplaatst in Raaskallen op niveau en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s